Minusta on mukavaa tehdä lapsille mieleisiä asioita. Tyynyt ovat yksi sellainen.

Monta kertaa tyyny on rakkaampi, kuin joku pehmolelu. Tässä joulun tienoilla oli mukava tapahtuma, kun minulle viisi vuotiaan tytön äiti otti yhteyttä ja kysyi, voinko mitenkään tehdä tytölle "ompputyynyn", kun hän koko vuoden siitä puhunut ja toivonut, mistään ei sitä saa. No, mikäpä se siinä. Aloin hahmottelemaan paperille isoa omppua lähetin sähköpostilla äidille kuvan ja hän tykkäsi siitä.

Niin tyttösen toive toteutui ja hän sai "ompputyynyn" syntymäpäivä lahjaksi.

Tuo "nukkutyyny" on niin vanha, että olen sen suunnitellut silloin, kun minun nuorin poikani on ollut pieni, hän tykkäsi aika isoksi nukkua vaunuissa ja tein tyynyn kaveriksi, eli 30 - vuotta sitten. Olin unohtanut koko tyynyn, kun tässä vanhoja kaavoja "inventoidessani", löysin tyynyn kaavat ja se on nyt ilahduttanut montaa lasta.

Possu ja kissa ovat ihanasta lasten tilkkutyö kirjasta, minkä lainasin kirjastosta, eli niitä en ole suunnitellut itse, mutta ne olivat niin hellyttäviä, että oli ihan pakko kopioida. Joskus on niin ihania malleja, mitkä on jo joku toinen suunnitellut, että on ihan pakko kokeilla.